måndag 25 oktober 2010

Irish Coffee Cupcakes

OBS: Till de här receptet behövs en köksvåg.

Till Muffinsen:
1 tsk snabbkaffepulver
1 tsk kokhett vatten
150 g rumstempererat smör
150 g brun farin socker
3 ägg
150 g fint mjöl

Till toppingen:
1 tsk snabbkaffe pulver
1 tsk kokhett vatten
250 g florsocker
125 g rumstempererat smör
2-3 tsk irländsk gräddlikör (baylis)
Ca 5 bitar mörk choklad



Gör så här:
1 värm ugnen till 190 grader

2. Muffinsen: Lös upp kaffepulvret i det kokheta vattnet i en liten skål (Jag tog en äggkopp)
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, kaffet och mjöl. Rör till en slät smet.
Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i 15 – 18 minuter.
Ta ut muffisnes ur ugnen, lägg över dem på ett galler och låt svalna.

3. Choklad bitarna: Smällt chokladen i ett vatten bad. Ta fram nån form av en slät yta, t.ex en liten skärbräda eller en askett. Klipp ut bakplåtspapper så att den passar ytan. Fördela den smälta chokladen på pappret i små runda platta klickar. Lägg in det sedan i frysen. Ta ut dem när ”klickarna” har blivit hårda och glider av pappret.
Toppingen: Lös upp kaffepulvret i det kokheta vattnet i en liten skål.
Sikta ner florsockret och tillsätt smöret. Rör till en slät smet och tillsätt gräddlikör efter smak. Du kan antingen fylla spritpåsen och göra en virvel på varje muffins, eller bara klicka på så att muffinsen täcks (som jag gjorde) och pudra sedan på lite choklaströssel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar